ramazanda sağlıklı beslenme bursa ramazan menüleri ramazanda kilo almamak için ne yemeli ne yapılmalı bursa diyetisyen nida kula

RAMAZAN MENÜLERİ NASIL OLMALI ?

EVDE KOLAY RAMAZAN MENÜLERİ

Ramazan ayında biraz daha değişen menülerle nasıl beslenmek gerektiğine dair önemli olan noktalara değinmek istedim. Bakalım Ramazan menülerinde nelere dikkat etmek gerekiyormuş?

1-İFTARA BAŞLANGIÇ: İftara hafif yiyeceklerle ve yavaş başlamak adına 1-2 bardak su+1 adet hurma+1-2 adet zeytin/1 bütün ceviz ile orucunuzu açın.

2-ÇORBA: Mutlaka 1 kase çorbanızı tüketin. Çorbadan sonra 10 dakika kadar mola vermek hazmı kolaylaştıracak ve ana yemeğe geçişte midenin hızlı çalışıp yorulmasını engelleyecektir. Mümkün olduğunca hafif çorbalar tüketmeye özen gösterin üzerine sos ve yağ eklemeden tüketin.

3-ANA YEMEK: Izgarada buharda fırında et /tavuk/balık/hindi ya da etli sebze yemekleri ya da kurubaklagiller yanına bulgur pilavı ya da tahıllı ekmek grupları ya da 1 küçük dilim pide şeklinde seçimler yapmak doğru olacaktır. Ekmek grubundan olan pilav, makarna, pide gibi besinleri aynı anda tüketmemeye özen gösterin. 

4-SALATA ve YOĞURT: Bizim için iyi bir lif kaynağı olan çiğ sebze ve salatalara öğünde yer vermek kabızlık sorunu yaşamanızı engelleyerek tokluk hissini arttıracaktır. Ayrıca yoğurt, ayran, cacık gibi süt grubu tercihlerde günlük almanız gereken protein ihtiyacını karşılamada yardımcı olacak ve aynı şekilde tokluk hissini sağlayacaktır.

5-TATLI: Ramazan ayının vazgeçilmezi tatlıları sütlü tatlılardan yana ya da meyve olarak tercih etmeye çalışın ve haftanın 1-2 günü olacak şekilde yemeklerden 1-2 saat sonra tüketmek daha iyi bir tercih olacaktır.

6-İFTAR SONRASI: En önemli nokta vücudun gün içinde kaybettiği suyu yerine koymaktır bunun için 2-2,5 L su tüketimi önemlidir. Mineral bakımından zengin maden suyu da tüketilebilir.

RAMAZANDA BESLENME ÖNERİLERİ İÇİN TIKLAYIN

Similar Posts